In het toen plaatselijke stamcafé "de Zwaan" werd door de kasteleinvrouw een Smartlappenkoor opgericht, hiervan zijn enkele leden toen naar Marian de kasteleinvrouw gestapt en vroegen of er ook een line dance club opgericht kon worden. Marian had hier wel oren naar en ging in de omgeving zoeken naar iemand die hier les in kon geven.
Zo kwam ze in contact met Jack en Marian Mol welke reeds jaren het Country-dansen beoefenden bij een club in Oudenbosch. Ondanks dat zij geen ervaring hadden in les geven, waren ze toch bereid om de leiding op zich te nemen.De afspraak was om elke 14 dagen les te geven voor de tijd van ongeveer 3 a 6 maanden.

11 januari 1998 op zondagavond was de introductieles.
Er was zoveel belangstelling, dat Jack en Marian elke zondag actief moesten zijn, de zaal was al gauw te klein zodat ze de dansavond in 2 groepen moesten verdelen, na 1 a 2 maanden waren er 65 leden.
Doordat het zo goed liep is er toen besloten de Maja Dancers aan te melden bij een landelijke Country-groep, de North-Hill-Country-Dansers, deze hebben het countrydansen in Nederland groot gemaakt.
Hier kwamen ook de dansen vandaan die uitgelest moesten worden, in totaal ongeveer 300 stuks.
Tevens was het ook tijd voor een naam voor de club, na vele suggesties werd gekozen voor de naam "The Maja Dancers", dit is afgeleid van de voornamen van Marian en Jack.

In de afgelopen 17 jaar zijn we door allerlei omstandigheden ook op vele locaties geweest. We zijn begonnen op de Leur, café "de Zwaan", de uitbaatster was de initiatiefneemster van de club zoals eerder vermeld.
Toen zij het café sloten zijn wij uitgeweken naar Etten, " 't Voske", welke na enige tijd ook zijn deuren sloot.
Er werd een nieuw adres gevonden in 't Venneke in Hoeven waar we ongeveer 2 jaar vertoefd hebben, toen zij bekend maakten om te stoppen en de mogelijkheid zich voor deed om in ons stamcafé "de Zwaan" op de Leur terug te keren hebben we weer de overstap gemaakt, dit was echter van korte duur, want na ongeveer een jaar werden de deuren opnieuw gesloten.
Op zoek naar een nieuwe locatie, welke we vonden in het Turfschip, hier dansten wij tot       4 januari 2015.

Vanaf 11 januari 2015 zijn wij te gast bij café zaal Hof van Holland bij  "Roelofs" op het van Bergen plein te Etten Leur .


Hieronder de jeugd afdeling